Аньсны навчинд нь төрөл бүрийн бичил элемент, С амин дэм их хэмжээтэй байдаг. Энэ нь С амин дэмийн дутагдалд орохоос сэргийлэхээс гадна гэдэгсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг нэмэгдүүлж, гэдэсний хэвийн үйл ажиллагаанд сайнаар нөлөөлдөг байна.
Аньсанд тодорхой хэмжээгээр кальци агуулагддаг тул өдөр тутамдаа хэрэглэхэд ясны сийрэгжилтээс сэргийлдэг ажээ. Мэдээж аньсанд их хэмжээгээр агуулагддаг антиоксидантуудын ачаар ханиад томуунаас сэргийлэх, анагаахад ч хэрэглэдэг билээ. Тэгвэл аньсанд хорт хавдрын өсөлтийг эсэргүүцэх фегментүүд ч мөэ агуулагддаг учраас хорт хавдрын үед хэрэглэхэд тохромжтой байдаг байна.